Αριθμός μηνυμάτων : 1280 Ημερομηνία εγγραφής : 18/09/2013
Θέμα: Rock μαγειρείο 23.09.13 2:18
Χαιρετώ τους θαμώνες του UP THE IRONS...
Κυριακή σήμερα και το Rockμαγειρείο, θα μαγειρέψει μαζί σας, μια διαφορετική, εύκολη στην διαδικασία και νόστιμη συνταγή με κοτόπουλο...
Τι θα λέγατε για κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα μανταρινιού και ριζάκι;
Ναι, εκτός από πάπια με πορτοκάλι, χοιρινό με δαμάσκηνα, και μοσχάρι με μήλα, υπάρχει και το κοτόπουλο με μανταρίνια και πολλές ακόμη προτάσεις για συνδυασμό κρέατος με φρούτα....
Όρεξη και Φαντασία να χεις, όπως συνηθίζω να λέγω κι όλα γίνονται...σε συνδυασμό με Θέληση και Κατανόηση...! Πάμε όμως προς κουζίνα μεριά, αφού μου επιτρέψετε μια μικρή στάση στα decks ώστε να καλέσω και τον Boss στην παρέα μας...!!! Κι όσο οι γλυκιές μελωδίες του Street of Philadelphia με την υπέροχη φωνή του Bruce Springsteen γεμίζουν τον χώρο του Rock μαγειρείου, ξεκινάμε την χαρά του μαγειρέματος...
Και τι θα χρειαστούμε γιαυτό; Αρχικά, όμορφη διάθεση για δημιουργία, μπόλικο μεράκι, και την προσωπική μας πινελιά σε ότι ήμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε...
Κι ανοίγουμε ψυγεία, ντουλάπια, ερμάρια μαναβικής για να βρούμε:
1/2 κιλό σχεδόν και κάτι παραπάνω, στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια-φέτες. 2-3 μεγάλα μανταρίνια κομμένα σε ροδέλες-φέτες, 2 φρέσκα ψιλοκομμένα, πράσινα κρεμμυδάκια κι 1 ξερό κι αυτό ψιλοκομμένο, 1 κόκκινη ή πράσινη πιπεριά κομμένη καρεδάκια, 1 κουταλιά μουστάρδα πικάντικη, 2 κουταλιές γλυκόξινη σως, 2 κούπες κίτρινοκάστανο ρύζι για πιλάφι...αυτό της στιγμής... 1 φλυτζανάκι λάδι, κι αλατοπίπερα καθώς και μια ψιλή κάρι κατά βούληση... Αυτά τα ολίγα...βέβαια, είπαμε φαντασία να χουμε, και προσθέτουμε ότι ακόμη τραβά η όρεξή μας, από μανιτάρια, σκορδάκι, δεντρολίβανο, λίγο σαφράν, μερικές λιαστές ντομάτες, και πάει λέγοντας...!!!
Και τώρα η μάχη με τα κατσαρολοτήγανα...
Κατ' αρχήν, παίρνουμε και φτιάχνουμε μια περιποιημένη καφεδούμπα, όσο ακούμε το επόμενο κομμάτι του Boss, το The River.!
Πιάνουμε τώρα ένα βαθύ τηγάνι αντικολλητικό, κατά προτίμηση, και βάζουμε να κάψει ελαφρά το λάδι, και σωτάρουμε καλά στην συνέχεια το κοτόπουλο, από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Αυτό γίνεται για περίπου ένα 5λεπτο, και στην συνέχεια, ρίχνουμε και τις πιπεριές να μαραθούν καλά, κι ύστερα βάζουμε στον χορό του τηγανιού, και το κρεμμύδι με τα μπαχαρικά κι αρχίζουμε τις γυροβολιές. Τώρα, εφόσον τσιγαρίστηκαν κι αυτά...και ΔΕΝ μας έχει καεί ο κυρ κοτοπουλέας...προσθέτουμε και τις φέτες απ' το μανταρίνι και μόλις δουλευτούν κι αυτές υπό την θέρμη της φλόγας, προσθέτουμε και την γλυκόξινη σως, μαζί με την μουστάρδα.
Τα αφήνουμε να σιγοβράζουν σε χαμηλότατη φωτιά, υπό τους ήχους του I'm On Fire.
Και πίνουμε δυο τζουρίτσες καφεδάκο, και δεν βαριέσαι, κάνουμε και μια τσιγαροπούλα...μετά όμως, απαραίτητα, ΚΑΛΟ πλύσιμο στις χερούκλες μας πριν πιάσουμε οτιδήποτε...!!!
Και συνεχίζουμε, προσθέτοντας μια ψιλή νεράκι, άν κι εφόσον χρειάζεται ώστε, να βράσει το κοτόπουλο για κανένα 10λεπτο ακόμα, μέχρι να ψηθεί καλά, και να μαλακώσει το μανταρίνι, κι αφήνουμε μέχρι να δέσει η όλη σάλτσα.
Ταυτόχρονα, σε μικρή κατσαρολίτσα, ή σε άλλο βαθύ τηγάνι γουόκ, βράζουμε 2,5 με 3 κούπες νερό, μαζί με έναν κύβο λαχανικών, και στην συνέχεια, ρίχνουμε το ρύζι για να κάνουμε το πιλαφάκι. Εναλλακτικά, μαραίνουμε για 1-2 λεπτά, το ρύζι στο τηγάνι, με 2-3 κουταλιές καλαμποκόλαδο, ή σογιέλαιο κι ύστερα του ρίχνουμε 1 κούπα βραστό νερό και προσθέτουμε σιγά σιγά όσο χρειαστεί ακόμα βραστό νερό μέχρι να γίνει μαλακό και σπυρωτό. Μόλις βράσει ο πιλαφάκιος, εκεί γύρω στα 10 με 15 λεπτά, το πολύ, το κατεβάζουμε από την φωτιά, στάζουμε 3-4 σταγόνες λεμόνι, και μια ψιλή βουτυράκι και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, και μια ψιλή μάραθο αν θέλουμε, κι ανακατεύουμε ελαφρά. Αυτό με το κρεμμυδάκι, μπορούμε να το κάνουμε στο κοτόπουλο, αν δεν μας αρέσει στο ρυζάκι.
Σερβίρουμε τώρα ή ανακατεμμένο το ρύζι στο ίδιο σκεύος με το κοτόπουλο για να αναμιχθούν οι γεύσεις, ή στο πιάτο κουπάτο το ρύζι, και δίπλα τα κομμάτια κοτόπουλου με την σαλτσούλα του από πάνω...
Συνοδεύεται με ντοματοσαλάτα και μπόλικη φέτα, και φυσικά, οίνος να ρέει αφθόνως...! Με τις υγείες σας και καλή απόλαυση...!
Ο Bruce, συνεχίζει να μας συντροφεύει τραγουδώντας: Born To Run
27 Ιαν 2013 17:09 #134
Rock-n- Roll Nostalgos ( User )
Έχει επεξεργασθεί από τον/την DJL στις 25.09.13 17:15, 1 φορά
DJL Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 1280 Ημερομηνία εγγραφής : 18/09/2013
Θέμα: Απ: Rock μαγειρείο 23.09.13 2:20
ΑΨΟΓΟΣ Ο ΝΕΟΣ...ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ...ΑΝ ΦΟΡΑΓΑ ΚΑΠΕΛΟ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΒΓΑΛΕΙ...ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΩΜΑΙ...
25 Ιαν 2013 18:45 #131
neokosmitis ( User )
DJL Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 1280 Ημερομηνία εγγραφής : 18/09/2013
Θέμα: Rock μαγειρείο - Συνταγή 2 23.09.13 2:25
Σήμερα η έμπνευση προέκυψε από μια εικόνα που ανέβασε ο Βαγγέλης στο fb. Κι εγένετο συνταγή για πανσέτες με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος, κρασάτες...
Πανσέτες κρασάτες
Τι θα χρειαστούμε; Αρχικά, μουσική να παίζει...σαν κι αυτήν:
10-12 πανσέτες χοιρινές, 1/2 κούπα κόκκινο γλυκό κρασί, 1 φλυτζανάκι, ελαιόλαδο απ' το καλό,2 κύβους λαχανικών, 3 κουταλιές του γλυκού μπούκοβο, 1 κουταλιά εστραγκόν ξηρό η φρέσκο, 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα, 3-4 μεγάλα δαφνόφυλα, λίγο μπαχάρι, 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια...ή κονσέρβα, διαλέχτε... 1 κρέμα γάλακτος...του πάει πολύ καλύτερα, 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι, δοκιμάστε το...!
Και τώρα τι; Μουσική φυσικά...
Καθαρίζουμε τις πανσέτες, με απορροφητικό χαρτί, ελαφρά βρεγμένο, και κατόπιν λιώνουμε τους κύβους σε δυο κουταλιές λάδι και τους ρίχνουμε σε ένα μπωλ με το κρασί, το μπούκοβο, το εστραγκόν, την μουστάρδα, κι όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά, με μια ψιλή αλάτι... Τα ανακατεύουμε τώρα, πολύ καλά μέχρι να δέσει και να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Ύστερα βουτάμε τις πανσέτες στην μαρινάδα μας και σκεπάζουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη, στεγανοποιόντας το καλά, και το βάζουμε για καμιά ωρίτσα στο ψυγείο...!
Παίρνουμε τώρα ένα μεγάλο τηγάνι, αντικολλητικό, και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι μαζί με μια κουταλιά βούτυρο. Όταν, κάψει καλά το λάδι, βάζουμε τις πανσέτες...ΠΡΟΣΟΧΗ.. ΧΩΡΙΣ ΠΗΡΟΥΝΙ, να μην πληγωθούν οι πανσέτες και χάσουν τα υγρά τους...και τις ψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Τις γυρίζουμε τακτικά, μόνο με λαβίδα, ή ξύλινη σπάτουλα...ΟΧΙ ΠΗΡΟΥΝΙ... Θέλουν σχεδόν 6-8 λεπτά, ανάλογα το πως τις προτιμάμε...!
Μόλις ψηθούν οι πανσέτες, τις βγάζουμε από το τηγάνι, κι όπως είναι θα ρίξουμε μέσα τα μανιτάρια, να σωταριστούν και να μαλακώσουν. Όταν σωταριστούν καλά, γύρω στα 3-5 λεπτά, προσθέτουμε και το υλικό της μαρινάδας μας, με μια κουταλιά ακόμη βούτυρο, και την κρέμα γάλακτος, ή το κεσεδάκι την γιαούρτι που λέγαμε...! Συνεχίζουμε βάζοντας ξανά τις πανσέτες στο τηγάνι, ανακατέυοντας ελαφρά, σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει η κρέμα με την μαρινάδα και να δέσει σε μια πλούσια σάλτσα.
Σερβίρονται σε πιατέλα ή ατομικά στο πιάτο, με πατάτες ή κολοκυθάκια τηγανητά, ρυζότο ή οτιδήποτε άλλο τραβά η όρεξή μας. Απαραίτητα, σαλάτα, κατά βούληση και πολύ καλή Rock μουσική...!
Με τις υγείες σας και καλή απόλαυση...! Σχόλια και κρίσεις, επιθυμητά και καλοδεχούμενα
29 Ιαν 2013 15:00 #149
Rock-n- Roll Nostalgos ( User )
DJL Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 1280 Ημερομηνία εγγραφής : 18/09/2013
Θέμα: Απ: Rock μαγειρείο 23.09.13 2:27
Καταραμένα πανσετόπουλα..... Ευχαριστούμεεεεεεεε
29 Ιαν 2013 15:53 #150
Helen ( User )
DJL Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 1280 Ημερομηνία εγγραφής : 18/09/2013
Θέμα: Απ: Rock μαγειρείο 23.09.13 2:27
Φοβερός ο Σεφ μας... πολύ καλή δουλειά...
29 Ιαν 2013 19:48 #153
DJL
DJL Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 1280 Ημερομηνία εγγραφής : 18/09/2013
Θέμα: Απ: Rock μαγειρείο 23.09.13 2:27
Ευχαριστούμε πολύ Νοσταλγε μας για τις ροκ απολαύσεις σου !!!!
29 Ιαν 2013 21:30 #156
koritsaki ( User )
DJL Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 1280 Ημερομηνία εγγραφής : 18/09/2013
Θέμα: Rock μαγειρείο - Συνταγή 3 23.09.13 2:30
Γεια και χαρά μας... Απόψε έχουμε διάθεση για μαγειρικά παντρολογήματα... Ναι...γάμους και γεύσεις...Το λεπόν, όσπρια...με μυρωδικά και τραχανά...τι λέτε; Είμαι βέβαιος πως δεν θα το χετε ξαναδοκιμάσει... Κι όσο ο Eric Burton με την παρέα του μας τραγουδούν: I Put a Spell On You ελάτε να φτιάξουμε αυτό το ξεχωριστό πιάτο...
Θα χρειαστούμε απλά κι εύκολα πραγματάκια που υπάρχουν στην κουζίνα του Rockμαγειρείου...
2 κούπες φακές...ψιλές χοντρές, ότι μας αρέσει, αρκεί να βράζουν. 1 κούπα ρύζι σπυρωτό...για πιλάφι, κίτρινο, νυχάκι, ή ακόμη και καρολίνα, η εκλογή ανάλογα τα γούστα μας.! 1-2 κρεμμύδια, κομμένα όπως θέλουμε...έτσι κι αλλιώς θα βράσουν. 1 σκελιδούλα σκόρδο, 1 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια, 1 κύβο λαχανικών, 1 κούπα τραχανά...κατά προτίμηση ξυνό σταρένιον, 1/2 κούπα σχεδόν λάδι, από το καλό, 1 δαφνόφυλλο, 2 καρφάκια γαρύφαλλο, κάμποση πάπρικα γλυκιά, αλατοπίπερα κατά βούληση, και τέλος χυμό από 1-2 λεμόνια.
Αρχικά, καθαρίζουμε από πέτρες και ξεράδια τις φακές. Τις πλένουμε καλά, και ταυτόχρονα έχουμε βάλει πλατιά κι κοντή κατσαρόλα στην φωτιά με 6-7 ποτήρια νερό και τον κύβο να βράζουν. Μόλις βράσουν ρίχνουμε την φακή το κρεμμύδι με το σκόρδο και την πιπεριά, τα γαρύφαλλα, και την δάφνη με τα μυρωδικά... μαϊντανό, άνηθο, μάραθο δυόσμο, διαλέχτε παιδιά...!
Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράζουν κάπου στο 20λεπτο με μισάωρο ανάλογα πόσο βραστερές είναι οι φακές. Δοκιμάζουμε και μόλις μισοβράσουν και κάτι παραπάνω, ρίχνουμε τον τραχανά, κι αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο ακόμα βραστό νεράκι. Αφήνουμε να μαλακώσει κι αυτός καλούτσικα, και ενώ ακούγεται το: Smoke Stack Lightning από τους The Animals, συνεχίζουμε ρίχνοντας στην κατσαρόλα και την κούπα το ρύζι.
Αφήνουμε να σιγοβράζει κι αυτό με τα υπόλοιπα και προσθέτουμε την πάπρικα και τα αλατοπίπερα. Δοκιμάζουμε την γεύση, κι αν θέλουμε βάζουμε ακόμα έναν κύβο λαχανικών και μια κουταλιά μουστάρδα για έξτρα πικάντικο. Τα αφήνουμε να βράσουν καλά και ρίχνουμε στο τέλος το λάδι, κι ανακατεύουμε αλαφρά. Μόλις τα νιώσουμε πως βράσανε, κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ την φωτιά και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Αν έχει ακόμα παραπάνω νερά, αφήνουμε την κατσαρόλα να κρυώσει πάνω στο ζεστό μάτι ξεσκέπαστη. Εννοείται πως αν χρειάζεται παραπάνω νερό κατά τον βρασμό, προσθέτουμε πάντα καυτό και λίγο λίγο για να μην μας γίνει μπλούμ.
Σερβίρεται με φέτα κι έξτρα λαδάκι σε κάθε πιάτο. Γίνεται και νόστιμη σάλτσα για ζυμαρικά, προσθέτοντας μπόλικη πάπρικα για να κοκκινίσει.!
Με τις υγείες σας και καλή απόλαυση, με κρασάκι παστό χοιρινό, ή ψητό μπεικον, ντοματοσαλάτα, και φρέσκο ζυμωτό ψωμί...!