KWSTAS MARLEY
Αριθμός μηνυμάτων : 435 Ημερομηνία εγγραφής : 19/09/2013
| Θέμα: Μικρά μυστικά............. 14.10.13 18:06 | |
| Μικρά μυστικά της μαγειρικής! Διαβάστε! Ίσως σας βοηθήσουν.... Τα λεμόνια βγάζουνε περισσότερο ζουμί, αν λίγο πριν τα χρησιμοποιήσουμε, τα βουτήξουμε σε ζεστό νερό ή αν τα κυλήσουμε πέρα - δώθε με το χέρι μας, πιέζοντάς τα ελαφρά.
Το βούτυρο που μας περισσεύει όταν τηγανίσουμε κάτι ή που βγαίνει από κάποιο γλυκό που ψήσαμε, το χύνουμε όταν κρυώσει λίγο σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Έτσι, καθαρίζουν όλες οι ακαθαρσίες και μπορούμε, όταν πήξει, να το βγάλουμε με προσοχή με ένα κουτάλι και να το ξαναχρησιμοποιήσουμε.
Το ψωμί, το κέικ και τα κουλουράκια, διατηρούνται φρέσκα, αν βάλουμε ένα μήλο μέσα στην ψωμιέρα.
Ποτέ δεν πρέπει να αφήνουμε το περιεχόμενο μέσα στο κουτί της κονσέρβας όταν ανοιχτεί, αλλά να το μεταφέρουμε το γρηγορότερο σε γυάλινο ή πορσελάνινο δοχείο.
Ο μαϊντανός μπορεί να μείνει για μήνες φρέσκος, αν τον κόψουμε ψιλό - ψιλό, του ρίξουμε αρκετό αλάτι και το φυλάξουμε σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο.
Το τυρί, το τυλίγουμε μέσα σε ενα πανί, βρεγμένο με αλατόνερο ή με νερό και ξύδι. Επίσης διατηρείται φρέσκο, όταν βάλουμε μέσα στην τυριέρα ένα κομμάτι ζάχαρη ή ένα πιατάκι με κονιάκ.
Το κομμένο σαλάμι δεν ξεραίνεται και δεν μαυρίζει, όταν σκεπάζουμε το κομμένο μέρος με ένα βουτυρωμένο λαδόχαρτο.
Το κομμένο λεμόνι διατηρείται περισσότερο, αν το βάλουμε σε ένα πιατάκι από πορσελάνη, βρεγμένο με ξύδι.
Ένα πεπόνι είναι ώριμο, όταν κόβεται εύκολα η ουρά του.
Το καθάρισμα των κρεμμυδιών δε θα μας κάνει να κλαίμε, αν περάσουμε στην άκρη του μαχαιριού μας, ένα κομμάτι ψίχα ψωμιού, το οποίο θα απορροφήσει την ερεθιστική μυρωδιά.
Μερικές σταγόνες λεμονιού μέσα στο νερό που βράζει το ρύζι, το κάνουν πιο σπυρωτό.
Για να πήξει μια σάλτσα την τελευταία στιγμή, ζυμώστε μια κουταλιά του καφέ αλεύρι με λίγο βούτυρο και ρίξτε το μέσα στην σάλτσα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.
Το ροκφόρ πρέπει να είναι διάσπαρτο με μπλε χρώμα. Αν είναι πράσινο, δεν πρέπει να το αγοράζουμε.
Η δυσάρεστη μυρωδιά του σκόρδου από την αναπνοή μας, εξουδετερώνεται σε μεγάλο βαθμό, αν φάμε μια κουταλιά ζάχαρη ή πίνοντας ένα δυνατό καφέ. Μικρά μυστικά! Καθαρισμός μπλέντερ: Το μπλέντερ μας έχει την τάση να μαζεύει υπολείμματα φαγητού σε δυσπρόσιτα σημεία. Πως να το καθαρίσουμε λοιπόν; Το γεμίζουμε μέχρι τη μέση με χλιαρο νερό, προσθέτουμε λίγο απορρυπαντικό για τα πιάτα και το βάζουμε να δουλέψει για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ξεπλένουμε πολύ καλά και είναι πεντακάθαρο!
Οι σχάρες του φούρνου: Βάζουμε τις σχάρες μας σε μια λεκάνη με νερό και 1 φλιτζάνι τσαγιού αμμωνία ή σόδα σε σκόνη. Αφήνουμε να μουλιάσουν όλη τη νύχτα στο μπαλκόνι μας. (Προσέχουμε, αν έχουμε ζωάκια να μη πλησιάσουν τη λεκάνη)... Την άλλη μέρα, φοράμε γάντια κουζίνας, πλένουμε καλά τις σχάρες με ζεστή σαπουνάδα. Όλα τα κολλημένα και καμένα λίπη, θα φύγουν πολύ εύκολα. Οι σχάρες μας θα αστράψουν από καθαριότητα!
Τσαλακωμένο ύφασμα από βισκόζη: Αποφασίσαμε να φορέσουμε ένα φόρεμα από βισκόζη. Δυστυχώς είναι ταλαιπωρημένο και το σίδερο του ατμού ας έχει χαλάσει! Τι κάνουμε; Ψεκάζουμε με νερό τα τσαλακωμένα μέρη και το κρεμάμε σε ένα περιβάλλον ζεστό που να αερίζεται. Σε μισή ώρα θα μοιάζει με καινούριο!
Μάζεψαν τα πουλόβερ στο πλύσιμο: Πλύναμε τα πλεκτά μας και μάζεψαν.... Υπάρχει λύση να το διορθώσουμε! Γεμίζουμε μια λεκάνη με κρύο νερό, προσθέτουμε αρκετό γαλάκτωμα μαλλιών (μαλακτικό για μετά το λούσιμο) και βάζουμε τα πλεκτά μέσα να μουλιάσουν για μισή ώρα. Το γαλάκτωμα θα αφρατέψει τις σφιγμένες ίνες... Βγάζουμε τα πουλόβερ και του δίνουμε το αρχικό σχήμα (τραβώντας τα). Ξεπλένουμε καλά και τα απλώνουμε πάνω σε επίπεδη επιφάνεια για να στεγνώσουν!
Το καλύτερο απορρυπαντικό: Οι μικροί μας μπόμπιρες, ανοίγουν ένα κουτάκι κόκα κόλα και το παρατάνε χωρίς να το πιούνε, οπότε σε λίγο ξεθυμαίνει... Εμείς όμως τι κάνουμε; Πηγαίνουμε στην τουαλέτα και αδειάζουμε όση κόκα κόλα περίσσεψε στη λεκάνη της τουαλέτας. Θα δούμε σε λίγη ώρα ότι η κόκα κόλα είναι το καλύτερο απορρυπαντικό! Με ελάχιστο ή και καθόλου τρίψιμο, διαλύει άλατα και λεκέδες στη στιγμή!
Για τον βραστήρα μας: Μαζεύει άλατα δυστυχώς... Γιατί να αγοράζουμε ειδικό υγρό καθαρισμού; Υπάρχει μια πιο εύκολη λύση. Γεμίζουμε τον βραστήρα με ίσες ποσότητες από νερό και ξίδι. Τον βάζουμε να δουλέψει και όταν βράσει το μίγμα τον αφήνουμε μια ολόκληρη νύχτα έτσι. Την άλλη μέρα, ξεπλένουμε πολύ καλά, τον γεμίζουμε με νερό, το βράζουμε και το πετάμε. Ο βραστήρας είναι έτοιμος και απαλλαγμένος από τα άλατα που μειώνουν την απόδοσή του! Μικρά μυστικά...! * Για να βγάλουμε μαύρους λεκέδες από τα άσπρα παπούτσια, βρέχουμε με ασετόν ή με υγρό που ξεβάφουμε τα νύχια μας και τρίβουμε γερά τον λεκέ. * Πριν ψήσουμε μπριζόλες στη σχάρα, βάζουμε από κάτω μια φέτα ψωμί. Θα απορροφήσει το λίπος και τα υγρά του κρέατος και έτσι δε θα έχουμε κάπνα ή κάψιμο. * Βάζουμε πάντα στον φούρνο μικροκυμάτων ένα φλιτζάνι με νερό, όταν δεν το χρησιμοποιούμε. Έτσι αν κατά λάθος πατηθεί το κουμπί λειτουργίας του, να μην καταστραφεί, γιατί οι φούρνοι μικροκυμάτων αν λειτουργήσουν χωρίς περιεχόμενο να ζεστάνουν, καταστρέφονται. * Όταν τελειώνουμε ένα τηλεφώνημά μας, σχηματίζουμε το δικό μας νούμερο στο τηλέφωνο. Έτσι τα παιδιά που πατούν συνήθως την επανάκληση, δεν θα παίρνουν παρά έναν αριθμό που βουίζει. * Αν έχουμε μια κουβέρτα ή κουβρ λι που είναι όμως μικρό για το κρεβάτι μας, μην την πετάξουμε στα άχρηστα! Μια φαρδιά δαντέλα που να ταιριάζει με το χρώμα και το στιλ της κουβέρτας, ραμμένη στα άκρα, θα τη μεγαλώσει και θα την ομορφύνει, έτσι ώστε να μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε! * Για να κρατήσουμε μακριά τα ζουζούνια από τις αγαπημένες μας τριανταφυλλιές, φυτεύουμε μια σκελίδα σκόρδο κοντά στην ρίζα τους. * Τρίβουμε λίγο μήλο ή ξινόμηλο και το προσθέτουμε στην σάλτσα του κρέατος. Θα δώσει μια ξεχωριστή ντελικάτη γεύση και μυρωδιά! * Αν οι πατάτες του ψητού μας δεν έχουν γίνει τραγανές, όταν το υπόλοιπο φαγητό είναι έτοιμο, τις βάζουμε κάτω από δυνατό γκριλ να ροδίσουν, όση ώρα θα σερβίρουμε. * Αν στο φαγητό μας έπεσε περισσότερο τσίλι ή πιπέρι ή κάρυ και είναι πολύ καυτερό, προσθέτουμε λίγο γιαούρτι στη σάλτσα πριν σερβίρουμε. * Καλύπτουμε με ένα λεπτό διαφανές πλαστικό το ξύλινο τραπέζι μας και μετά βάζουμε το τραπεζομάντηλό μας. Θα το προστατέψουμε από διάφορους λεκέδες που μπορεί να δημιουργήσουν τα φαγητά ή τα ποτά αν πέσουν απευθείας στο βερνίκι του ξύλου. * Μη πετάμε το βουρτσάκι από την μάσκαρα που μας τελείωσε! Το καθαρίζουμε και το πλένουμε προσεκτικά. Εϊναι το ιδανικό εργαλείο για να καθαρίσουμε τις τρύπες από το ηλεκτρικό μας σίδερο! | |
|