Αριθμός μηνυμάτων : 435 Ημερομηνία εγγραφής : 19/09/2013
Θέμα: από το παλιό τετράδιο... 06.10.13 13:05
[
Μάνα μ', σγουρός βασιλικός κι αυλίτσα με πανσέδες, δροσούλα κι Άη-Δημήτρηδες, Θεό και μενεξέδες...
Σπιτική τυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας! Για όσους αγαπούν την παράδοση και την καλή ελληνική γεύση!
Τυρόπιτα φτιαγμένη με μεράκι και τέχνη, από τα χέρια παλιάς νοικοκυράς!
KWSTAS MARLEY
Αριθμός μηνυμάτων : 435 Ημερομηνία εγγραφής : 19/09/2013
Θέμα: από το παλιό τετράδιο... 06.10.13 14:04
Τυρόψωμο!
Εύκολο και γρήγορο τυρόψωμο,
νοστιμότατο και ζηλευτό! Υλικά 1 ποτήρι ηλιέλαιο 1 ποτήρι γάλα 2 ποτήρια αλεύρι 3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν 4 αυγά 500 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι λίγο σιμιγδάλι
Εκτέλεση Σε λεκάνη χτυπάμε τα αυγά. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το γάλα, το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν και τέλος το τυρί. Αλείφουμε το ταψί με βιτάμ και το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 300 βαθμούς. Όταν βάλουμε το τυρόψωμο, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς. Σε μισή ώρα περίπου είναι έτοιμο!
Καλή σας όρεξη!!!
KWSTAS MARLEY
Αριθμός μηνυμάτων : 435 Ημερομηνία εγγραφής : 19/09/2013
Θέμα: από το παλιό τετράδιο... 06.10.13 14:23
Ελιόπιτες οι ελληνικές! Ελιά!
Ιερός καρπός! Μια συνταγή ελληνικότατη, που αξίζει να τη δοκιμάσετε!
Υλικά: για το φύλλο: 6 ποτήρια αλεύρι 1 ποτήρι λάδι 3 κουταλάκια μπέικιν χυμό 1-2 πορτοκαλιών για τη γέμιση: Ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες λίγο κρεμμύδι λίγο δυόσμο λίγο λάδι
Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε την ζύμη: Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό από τα πορτοκάλια και την πορτοκαλάδα με το ανθρακικό λίγη - λίγη, και ζυμώνουμε, ώστε να γίνει μια ζύμη που να μπορούμε να την ανοίξουμε σε φύλλο.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ανακατεύουμε τις ελιές ψιλοκομμένες, το ψιλοτριμμένο κρεμμύδι, τον δυόσμο και λίγο λάδι. Ανοίγουμε μικρά φύλλα με τη ζύμη μας και βάζουμε μέσα λίγη γέμιση. Στη συνέχεια τα τυλίγουμε σε ρολάκια και κλείνουμε τις άκρες τους στρίβοντας ελαφρά προς τη μια πλευρά. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να φουσκώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα! Καλή όρεξη!!!
KWSTAS MARLEY
Αριθμός μηνυμάτων : 435 Ημερομηνία εγγραφής : 19/09/2013
Θέμα: από το παλιό τετράδιο... 06.10.13 14:51
Κοσμιρί! Η πίτα αυτή μας έγινε από τα χεράκια της κόρης μου και είναι η πρώτη της προσπάθεια στην μαγειρική!!! Ομολογώ ότι έγινε τέλεια! ... όχι επειδή είναι της κόρης μου βέβαια!!! (αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας... θα πέσει να μας πλακώσει!!!)... αλλά η γεύση της... υπέροχη! Είναι μια εύκολη πίτα, με αγνά υλικά και πολύ πολύ
Υλικά:
1 φαρίνα Γιώτης που φουσκώνει μόνη της 1/2 κιλό τριμμένο τυρί φέτα 4 αυγά 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 1 ποτήρι λάδι 1 1/2 ποτήρι γάλα 2 κουτ. της σούπας σκόνη λαχανικών και μπαχαρικών Maggi (ή αλάτι όσο θέλουμε)
Εκτέλεση: Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και προσθέτουμε λίγο λίγο το τυρί, τη μαρέγκα, το λάδι, το γάλα, την ξηρή μαγιά, το αλάτι και το αλεύρι. Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν ενωθούν όλα τα υλικά και έχουμε ένα μίγμα ούτε πολύ σφιχτό, ούτε πολύ μαλακό, το αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, ώσπου να ροδίζει η επιφάνεια της πίτας.
Καλή όρεξη!!!
KWSTAS MARLEY
Αριθμός μηνυμάτων : 435 Ημερομηνία εγγραφής : 19/09/2013
Θέμα: από το παλιό τετράδιο... 06.10.13 15:20
Τηγανητά μύδια μπύρας! Μπύρα να την πιεις στο ποτήρι! Να δροσιστείς, να ευχαριστηθείς, να μαγειρέψεις... και να αναπολήσεις παλιές καλές στιγμές!
Υλικά: 1 κιλό μύδια μόνο τη σάρκα τους 1 φλιτζ. μπύρα FIX 1 φλιτζ. αλεύρι 6 φλιτζ. ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για τηγάνισμα Εκτέλεση: Αδειάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και δημιουργούμε μια κοιλότητα στη μέση. Προσθέτουμε την μπύρα και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο μείγμα. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα μύδια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε φριτέζα ή σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Βουτάμε τα μύδια, περίπου 12 τη φορά, στο κουρκούτι και τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, αφήνοντας το επιπλέον κουρκούτι να στάξει. Τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν. Στραγγίζουμε το επιπλέον λάδι σε χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα μύδια, σε δόσεις. Σερβίρουμε αμέσως. Από τη Fix Hellas